CHECK IN CHECK OUT PERSONS/ROOM:
Πανοραμικά
Παρουσίαση φωτογραφιών σε πανοραμική μορφή 360°...
 
Εξωτερικά

Εξωτερικά, υπάρχουν πέτρινοι φράχτες και σκούρα πράσινα παραθυρόφυλλα, τα οποία τονίζονται από τους απαλούς ροζ και κίτρινους τοίχους.

Αν, σε όλο αυτό το σκηνικό, προσθέσετε τις σκεπές με τα κεραμίδια και τα βουνά με τον ουρανό στο φόντο, θα καταλάβετε γιατί μας αρέσει τόσο.
top

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

 
ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ

Το KASTELLOS VILLAGE είναι κτισμένο σε μια προνομιακή τοποθεσία. Συνδυάστε την παραμονή σας στο συγκρότημα με την περιήγησή σας στις γύρω ομορφιές. Σε κοντινή απόσταση από το χωριό Κάστελλος βρίσκονται και άλλα όμορφα χωριά που θα σας εντυπωσιάσουν με την παραδοσιακή τους όψη και την καταπράσινη φύση τους.
Αξίζει να επισκεφθείτε και την περίφημη λίμνη Κουρνά που απέχει μόλις 5 χλμ. από το χωριό Κάστελλος. Επίσης, προγραμματίστε την επίσκεψή σας στην Αργυρούπολη. Η περιοχή φημίζεται για τις πηγές τις και τα πολλά τρεχούμενα νερά. Γευματίστε στη σκιά των πλατάνων και απολαύστε την υπέροχη φύση. Μεταξύ άλλων θα δείτε και το εκκλησάκι του Αγίου Προκοπίου, το οποίο είναι κτισμένο σε μια σπηλιά.
Η δημοφιλής παραλία της Γεωργιούπολης που αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες των Χανίων, βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ από το συγκρότημα.
Τόσο στο χωριό, όσο και στις γύρω περιοχές λειτουργούν πολλά εστιατόρια και ταβέρνες όπου θα δοκιμάσετε τις περίφημες συνταγές της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας.

Αποστάσεις:
ΧΑΝΙΑ 50 χλμ
ΡΕΘΥΜΝΟ 20 χλμ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 110 χλμ.

Ημιορεινό χωριό, κτισμένο στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, στην κορφή ενός λόφου σε υψόμετρο 252μ. Η ονομασία του προήλθε από την απότομη τοποθεσία όπου είναι κτισμένο. Ο Κάστελλος βρισκόταν παλιά σε χαμηλότερη θέση στον ίδιο λόφο, στη θέση του οικισμού Αγκαθέ, (πάρα πολύ παλιός οικισμός ο οποίος κατοικείται ακόμα) από όπου οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να μεταφερθούν το 1800, για να αποφύγουν τους Τούρκους. Κοντά στο χωριό έγινε σφοδρή μάχη το 1835 μεταξύ των κατοίκων και των Τούρκων όπου σκοτώθηκαν 22 Τούρκοι και ένας μόνο Έλληνας, γεγονός που έγινε αιτία να εγκαταλείψουν οι Τούρκοι τις επιδρομές στην περιοχή. Οι κάτοικοι του χωριού διακρίθηκαν και κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής (1940 – 45) για τον ηρωικό αντιστασιακό τους αγώνα.


ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ
ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ
ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ
ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ
ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ

Ο Δήμος Γεωργιούπολης, ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Κρήτη, βρίσκεται στη Βορειοδυτική ακτή του νησιού, στον κόλπο του Αλμυρού, ανάμεσα στα Χανιά και το Ρέθυμνο. Ένα σύνολο από χωριά χτισμένα στις πλαγιές των Λευκών Ορέων, στις εκβολές του Αλμυρού Ποταμού και στην ακτή που διασχίζει τον κόλπο, ανάμεσα σε αμπέλια, ελαιώνες και δάση. Εκεί, ο επισκέπτης βρίσκει όλα τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά του νησιού συγκεντρωμένα σε μία μικρή περιοχή: βουνό και κάμπος, ποταμός, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, Και δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε κάθε σημείο της δυτικής Κρήτης μέσω του αυτοκινητόδρομου που ενώνει τις μεγάλες πόλεις του νησιού. Στη Γεωργιούπολη κάθε καλοκαίρι, το σύνολο σχεδόν των κατοίκων αφοσιώνονται στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών: η ονομαστή Κρητική Φιλοξενία, βρίσκει εδώ την απόλυτη μετουσίωση της. Αυτός, είναι μόνο ένας από τους λόγους που χιλιάδες άνθρωποι, απ'όλο τον κόσμο, ξαναγυρνούν κάθε χρόνο σε μας, γεμάτοι νοσταλγία. Γιατί, η πρώτη λέξη που σημαίνει για μας φιλοξενία, είναι η λέξη Φιλία...

Ευνοημένη από τη φύση, «ευλογημένη από το Θεό», συνηθίζουμε να λέμε για την περιοχή αυτή της Κρήτης, τον Αποκόρωνα, μέρος του οποίου είναι και ο Δήμος Γεωργιουπόλεως. Από τις επιβλητικές κορφές των Λευκών Ορέων που ατενίζουμε από τα μπαλκόνια μας, πηγάζουν τα ποτάμια που τροφοδοτούν με νερό τη δυτική Κρήτη. Η Γεωργιούπολη βρίσκεται στο διάβα ενός από τους μεγαλύτερους υδροφόρους άξονες του νησιού. Στο γεγονός αυτό οφείλει το εξαιρετικό φυσικό της περιβάλλον, με μεγάλη ποικιλότητα και σπανιότητα φυτών και ζώων. Η Γεωργιούπολη διασχίζεται από ποτάμια, οι ποταμοί δημιουργούν υγροβιότοπους, ανάμεσα στις κορφές της σχηματίζεται η μόνη φυσική λίμνη της Κρήτης, η νοτιότερη της Ευρώπης, Λίμνη του Κουρνά και κατά μήκος του κόλπου, εκτείνεται μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού, μήκους 6 χλμ. Μια υπέροχη εναλλαγή τοπίων, που δικαιολογεί ολοήμερες περιηγήσεις. Πολλές από τις περιοχές αυτές είναι προστατευόμενοι οικότοποι κι έχουν προταθεί για ένταξη στο περιβαλλοντικό δίκτυο «Φύση 2000» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η περιοχή ήταν πρώτη σε παραγωγή αράπικου φιστικιού για πολλά χρόνια. Σήμερα η παραγωγή αυτή εγκαταλείφθηκε και ο κάμπος καλλιεργείται κύρια με δενδρώδεις καλλιέργειες, με κυρίαρχη την καλλιέργεια ελιάς για την παραγωγή ελαιολάδου. Επίσης παράγονται σε μικρότερη έκταση οπωρικά και αβοκάντο. Ο υπόλοιπος κάμπος καλλιεργείται με αμπελώνες για την παραγωγή επιτραπέζιου σταφυλιού και κρασιού, με κηπευτικά (όσπρια και λαχανικά) και εποχιακά είδη (καρπούζια). Η κτηνοτροφία αποτελεί τον σημαντικότερο κλάδο της αγροτικής οικονομίας στους ημιορεινούς οικισμούς με την παραγωγή κρέατος, γάλακτος και τυροκομικών προϊόντων. Το δημοτικό διαμέρισμα Γεωργιούπολης διαθέτει ένα από τα έζι αλιευτικά καταφύγια του Νομού Χανίων από το οποίο εξυπηρετούνται δεκάδες επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη.   Το καλοκαίρι, το σύνολο σχεδόν των κατοίκων ασχολείται με τον τουρισμό. Η περιοχή διοικείται από το Δήμο Γεωργιουπόλεως, ένα σύγχρονο Δήμο του οποίου τα στελέχη εργάζονται με μεράκι για την ευημερία των κατοίκων και τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος. Πολιτιστικοί Σύλλογοι που ασχολούνται με τη διατήρηση της τοπικής παράδοσης, αθλητικοί σύλλογοι, δημοτικά σχολεία, δραστήριες ενορίες, αποτελούν το δυναμικό της πολιτιστικής δραστηριότητας της περιοχής. Εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, γεωργικοί συνεταιρισμοί, γραφεία παροχής υπηρεσιών, αποτελούν τους πυρήνες της οικονομικής ζωής των κατοίκων. Ο Δήμος Γεωργιούπολης είναι σήμερα, ένας από τους πιο γοργά, οικιστικά αναπτυσσόμενους Δήμους της Ελλάδας


ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ
ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑΣ

Η Λίμνη βρίσκεται 2,5 χλμ. μακριά από τη θάλασσα, μέσα στους λόφους. Δημιουργείται από την παρεμπόδιση του υπόγειου νερού, από τα αδιαπέραστα πετρώματα και την κατάκλιση του φυσικού κοιλώματος. Το βαθύτερο σημείο της φτάνει τα 22 μέτρα και η στάθμη της αλλάζει ανάλογα με την εποχή: το Χειμώνα μειώνεται και το καλοκαίρι που λιώνουν τα χιόνια ανεβαίνει. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα μεγάλο κοίλωμα που τροφοδοτείται από την μία του πλευρά με νερό λόγω του πορώδους εδάφους ενώ από την απέναντι στεγανοποιείτε λόγω της φύσης των πετρωμάτων.

Η λίμνη αναφέρεται από τα αρχαία χρόνια με το όνομα Κορησία. Μάλιστα πιστεύεται ότι υπήρχε ιερό στις όχθες της, προς τιμήν της Κορησίας Αθηνάς. Όμως η λίμνη ονομάστηκε από τους άραβες κατακτητές «Κουρνάς» που στα αραβικά σημαίνει «λουτήρας ή λίμνη». Το σκούρο χρώμα που παίρνουν τα νερά της λίμνης από το αντικαθρέφτισμα των ορεινών όγκων, φαίνεται ότι φόβιζε τους ανθρώπους, που είχαν δημιουργήσει ένα θρύλο γι αυτήν.

Ο θρύλος αναφέρει ότι στη θέση της λίμνης βρισκόταν ένα χωριό (μάλλον πρόκειται για το αρχαίο «Κόριον»). Κάποια μέρα ένας από τους χωρικούς πήρε την κόρη του για να πάνε στα χωράφια. Στον δρόμο έκατσαν να ξαποστάσουν και η κόρη άρχισε να χτενίζει τα ξανθά μαλλιά της. Ο πατέρας της ενώ αρχικά την καμάρωνε, ξαφνικά την επιθύμησε ερωτικά και της ρίχτηκε. Η κόρη στην απελπισία της φώναζε μοναχά «Βούλα και Βουλολίμνα! Κι εγώ στοιχειό στην λίμνα!». Αμέσως ο τόπος Βούλιαζε και έγινε η λίμνη. Μάλιστα οι κάτοικοι παλαιότερα πιστεύανε ότι όσοι βλέπουν φαντάσματα, βλέπουν στην μέση της λίμνης πάνω σε ένα βράχο ένα κορίτσι να κάθεται και να χτενίζει τα ολόχρυσα μαλλιά της.


ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑΣ
ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑΣ
ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑΣ
ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑΣ
ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑΣ
 
Agathes Complex powered by Marinet Ltd. © 2011 marinet
Captain Antonis - View
Captain Antonis - View
Captain Antonis - Bedroom
Captain Antonis - Bedroom
Captain Antonis - Living Room
Captain Antonis - Living Room
Apartment Anezina - Balcony View
Apartment Anezina - Balcony View
Apartment Anezina - Living Room
Apartment Anezina - Living Room
Apartment Anezina - Bedroom
Apartment Anezina - Bedroom
Apartment Anezina - Balcony
Apartment Anezina - Balcony
Central Complex - Pool
Central Complex - Pool
You are using Easypano Virtual Tour Player to view your panorama, which requires Java Virtual Machine installed.
If you can't view the panorama, please download and install Sun JRE .
close